Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής παρέστη την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των Μακεδονομάχων Καπετάν Τέλλου Άγρα και Αντώνη Μίγκα, στη Καρυδιά του Δήμου Έδεσσας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου. Στη συνέχεια, μετέβη στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς, όπου παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο Μακεδονομάχοι, υπέρ βωμών και εστιών, στις 7 Ιουνίου 1907.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Στεφανής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων. Μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε να υπάρξει συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπέρ του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Έδεσσα, τόνισε ότι θα εξετασθεί η πιθανότητα παραχώρησης στρατιωτικών εκτάσεων που δεν χρησιμοποιούνται, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και επεσήμανε πως θα ενισχυθεί με εξοπλισμό το Μουσείο Άγρα στην Τοπική Κοινότητα Καρυδιάς.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του:

«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των Αγωνιστών του Έθνους και της Πίστης μας. Αποτελούν παράδειγμα για εμάς και για τις επόμενες γενιές διότι είναι σύμβολα πατριωτισμού, ήθους, συνέπειας στο καθήκον, αλλά και πιστής φιλίας. Αθάνατοι».