Από τη Δευτέρα 19 έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η 20η Σύσκεψη του ΝΑΤΟ Crash Firefighting and Rescue Panel (CFRP).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 60 εκπρόσωποι από 15 κράτη (Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Πολωνία,  Σλοβακία και Τσεχία). Πρόεδρος του CFRP ήταν ο Lieutenant Colonel Eric De Laat από την Ολλανδία, ενώ η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από επιτελείς της Διεύθυνσης Προστασίας Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Η εν λόγω σύσκεψη διεξάγεται ετησίως και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της τυποποίησης διαδικασιών για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, επί διαδικασιών πυρόσβεσης– διάσωσης αεροσκαφών – ελικοπτέρων.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, οι Εθνικοί Αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μνημόνια αεροσκαφών – ελικοπτέρων των ομάδων Πυρασφάλειας – Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), ενώ αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στο Σχολείο Πυρασφάλειας της ΠΑ.