Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε χθες, Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, στην τελετή ορκωμοσίας νέων Ανθυποσμηναγών Τάξεως 2023 που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στο Τατόι.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των κομμάτων, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και της Εκκλησίας.

Από την τάξη 2023 της Σχολής Ικάρων αποφοίτησαν 86 Ανθυποσμηναγοί (47 Ιπτάμενοι, 15 Μηχανικοί Αεροσκαφών, δύο Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών, επτά Μηχανικοί Εγκαταστάσεων και 15 Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 68 από την Ελλάδα, εννέα από την Κυπριακή Δημοκρατία, δύο από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τέσσερις από την Ιορδανία και τρεις από το Μαυροβούνιο.