Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών, για περιπτώσεις κλοπών.      

Συγκεκριμένα:

  • Βραδινές ώρες χθες (25-08-2023), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρείς νεαρούς ημεδαπούς, διότι, νωρίτερα, αφού υπερπήδησαν περίφραξη επιχείρησης, αφαίρεσαν από χώρους της διάφορα εμπορεύματα.
  • Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό, διότι αφαίρεσε τσαντάκι 27χρονου ημεδαπού, που περιείχε κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα του παθόντα.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον δικογραφίες. Συγκεκριμένα:

  • αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την 23-08-2023, αφαίρεσε από οικία χωριού του Νομού Έβρου, πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητό τηλέφωνο κι ένα μαχαίρι με χειρόγραφη αποτύπωση. Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.
  • αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σε περιοχή αρμοδιότητάς τους, διέρρηξε όχημα, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσε  5.000  ευρώ και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

φωτογραφία αρχείου