Αθήνα, 31 Αυγούστου 2023

Αρ. Πρωτ.: 201/1/53η

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08/09/2023 & ΩΡΑ 18.00

 ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, 

Ήρθε η ώρα της μάχης!

ΟΧΙ της μάχης, που ούτως ή άλλως δίνετε καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, πιστοί στο υπηρεσιακό σας καθήκον, με κίνδυνο ζωής και με διαρκές το αίσθημα της ανασφάλειας…

Ήρθε η ώρα της μάχης στο δικό μας, συνδικαλιστικό πεδίο, στο πεδίο της αναμέτρησης, με όσους καθορίζουν το μέλλον μας.

Σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, και κυρίως, κάνοντας τον αγωνιστικό μας απολογισμό, από πέρυσι τέτοιες ημέρες, σας καλούμε όλες και όλους να ανταποκριθείτε δυναμικά στο νέο προσκλητήριο αγώνα που μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, προγραμματίζουμε για τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης μας.

Σας καλούμε να βροντοφωνάξουμε όλες και όλοι μαζί ΟΧΙ άλλος εμπαιγμός, ΟΧΙ άλλη κοροϊδία, ΟΧΙ άλλα κροκοδείλια δάκρυα, ΟΧΙ άλλες ψεύτικες αγάπες!

Εδώ και ένα χρόνο καλούσαμε τους κυβερνώντες να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, λαμβάνοντας δραστικές αποφάσεις για την ανακούφιση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας και για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Παρά τα όποια θετικά μέτρα, τα οποία, μην λησμονούμε ότι είναι και αυτά αποτέλεσμα των αγώνων μας, το υπ΄αριθμόν ένα χρόνιο αίτημά μας για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας αγνοείται επιδεικτικά, όπως επιδεικτικά αγνοούνται και άλλα αιτήματά μας (για τα απλήρωτα οδοιπορικά, τη νυχτερινή εργασία και πολλά άλλα).

Και μη μας πουν ότι οι μηδαμινές αυξήσεις που δόθηκαν με το μισθολόγιο του δημοσίου μπορούν να αντικαταστήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις για ένα νέο, δίκαιο, ειδικό μισθολόγιο και μάλιστα υπό το βάρος της ακρίβειας των τροφίμων, της ενέργειας και των υπηρεσιών.

ΟΧΙ, λοιπόν! Συνένοχοι σε τέτοιες επιζήμιες για τον αστυνομικό, αποφάσεις, δεν θα γίνουμε! Και δεν θα γίνουμε και για έναν ακόμα λόγο:

Διότι αυτούς που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, δεν τους εμπιστευόμαστε! Με τις πράξεις τους, σε τελική ανάλυση, προσβάλλουν το λειτούργημά μας, προσβάλλουν τη μνήμη των αδικοχαμένων στο βωμό του καθήκοντος, συναδέλφων μας!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, 

Από το αγωνιστικό μας κάλεσμα της 8ης Σεπτεμβρίου 2023 δεν περισσεύει κανείς και καμία. Είναι ζήτημα τιμής για όλους μας. 20 χρόνια από την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, πάλι για το «επικίνδυνο», να γράψουμε τη δική μας ιστορία.

Να είσαι εκεί!

Το 2023 θα μείνει στην ιστορία!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος