Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν δύο  ακόμη άτομα.

Αναλυτικότερα:

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (17-10-2023), συνέλαβαν 40χρονο ημεδαπό για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στον κόμβο Αγίου Βασιλείου εντοπίστηκε όχημα με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο στο ύψος των πλευρικών διοδίων Λαγκαδά, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, εντοπίσθηκαν τέσσερα (4) μεταφερόμενα άτομα, που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκε το όχημα μεταφοράς, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο 40χρονος για τις συνεννοήσεις του.

  • Αστυνομικοί Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με προσωπικό του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας στο κομμάτι της αξιοποίησης πληροφοριών, ξημερώματα σήμερα (18-10-2023), εντόπισαν στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, αλλοδαπούς να αποβιβάζονται από όχημα πολυτελείας. Άμεσα συνελήφθη ο 17χρονος αλλοδαπός οδηγός και κατασχέθηκε το αυτοκίνητο μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο νεαρός άντρας για τις συνεννοήσεις του.  Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.