ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ

Υπάρχουν αρκετές χρήσιμες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας και συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να διδαχθούν με λίγη έως καθόλου προσπάθεια. Ωστόσο, η κύρια φροντίδα πρέπει πρώτα να δοθεί για να αποφύγετε τον εαυτό σας σε ευάλωτες καταστάσεις προτού εξετάσετε τη σωματική δράση.

Οι περισσότεροι ειδικοί αυτοάμυνας θα σας πουν ότι η πρόληψη πρέπει πάντα να είναι η πρώτη προτεραιότητα όταν σκέφτεστε την αυτοάμυνα. Είναι ζωτικής σημασίας να αποφύγετε να τοποθετείτε τον εαυτό σας σε θέση όπου μπορείτε εύκολα να θυμάστε. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να επιτευχθεί έτσι ώστε η ανάγκη σας να χρησιμοποιήσετε τακτικές φυσικής αυτοάμυνας να ελαχιστοποιηθεί:

  • Πριν πλησιάσετε το όχημά σας σε χώρο στάθμευσης, σημειώστε το περιβάλλον σας, έχετε τα κλειδιά στο χέρι και προσπαθήστε να μην είστε μόνοι.
  • Μην φοράτε ή μεταφέρετε ακριβά αντικείμενα όταν περπατάτε μόνοι σας. Αυτό περιλαμβάνει κοσμήματα, ρολόγια, τσάντες και φορητούς υπολογιστές για να αναφέρουμε μερικά.
  • Μην περπατάτε μόνοι σας σε σκοτεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές.
  • Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου. Αν κάτι δεν φαίνεται ή δεν είναι σωστό, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην είναι.
  • Μην δημιουργείτε ρουτίνες. Το περπάτημα στην ίδια διαδρομή από το σπίτι από τη δουλειά κάθε βράδυ δημιουργεί ένα εύκολα αναγνωρίσιμο μοτίβο που επιτρέπει σε άλλους να σχεδιάσουν μια επίθεση.
  • Μην υποθέτετε ότι μόνο γυναίκες είναι θύματα τυχαίων επιθέσεων. Οι άντρες ληστεύονται εξίσου εύκολα και πρέπει να λαμβάνουν τις ίδιες προφυλάξεις.

Βασική αυτοάμυνα

Τώρα που ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητά σας να καταλήξετε σε καταστάσεις που απαιτούν χρήση τακτικής αυτοάμυνας, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε όταν αποτυγχάνουν οι καλύτερες προσπάθειές σας για να αποφύγετε το θύμα. Να θυμάστε ότι οι περισσότερες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας είναι εύκολο να μάθουν και απαιτούν πολύ λίγη προσπάθεια.

Χρησιμοποιήστε ενέργειες και λέξεις

  • Κάνετε θόρυβο – μην είστε το σιωπηλό θύμα, καθώς στην πραγματικότητα η σιωπή μπορεί να είναι θανατηφόρα. Φωνάξτε, κραυγή, κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε για να τραβήξετε την προσοχή. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ο δράστης να ανησυχεί και να φύγει.
  • Πετάξτε τα κλειδιά σας – εάν κάποιος ζητά να εισέλθετε στο όχημά σας και να οδηγήσετε μαζί του, ρίξτε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας προς την αντίθετη κατεύθυνση και τρέξτε. Είναι πιθανό ο εγκληματίας να γυρίσει για να πάρει τα κλειδιά αντί να σας κυνηγήσει.
  • Δώστε τους ό, τι θέλουν – εάν κάποιος απαιτεί το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας, τώρα δεν είναι η ώρα να αρνηθείτε. Απλά δώστε τους ό, τι θέλουν και ελπίζουμε ότι θα υποχωρήσουν.
Προηγούμενο άρθροΤι γνωρίζουμε για τους ομήρους της Χαμάς
Επόμενο άρθρο«Έφοδος» της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού – Κατασχέθηκαν 43,8 γραμμάρια κάνναβης