Αγαπητές/οί συναδέλφισσες/οι,

στα πλαίσια ερώτησης που είχε κατατεθεί στην ΒτΕ από τον Βουλευτή Πλεύσης Ελευθερίας κ. Μιχαήλ Χουρδάκη με θέμα «Προστασία μονογονεϊκών και διαζευγμένων οικογενειών στελεχών των Ε.Δ.», σας ενημερώνουμε σχετικώς για την απάντηση του κ.ΥΕΘΑ.

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει ως πάγια θέση την στήριξη της οικογένειας του κάθε στρατιωτικού και επισημαίνει ιδιαιτέρως την υποχρέωση της Υπηρεσίας να στηρίξει τις εν λόγω οικογένειες ώστε το τίμημα της ιδιάζουσας ζωής των στελεχών των Ε.Δ. να μην αποτελεί αρνητικό στοιχείο στην ψυχολογία των παιδιών τους. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια πλήθος νομικών και υπουργικών παρεμβάσεων προσπαθούν να αμβλύνουν τις ανωτέρω επιπτώσεις και να βοηθήσουν τους συναδέλφους στη διατήρηση της οικογενειακής τους συνοχής, χωρίς ωστόσο να υπάρχει  καμία μέριμνα ή διευκόλυνση για διαζευγμένους γονείς ανήλικων τέκνων που δεν έχουν την επιμέλεια αυτών.

Στηρίξτε τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, ώστε και αυτοί απρόσκοπτα να επιτελούν το καθήκον τους έναντι της Χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ομοσπονδία μας, ως νόμιμος εκπρόσωπος των εν’ ενεργεία στρατιωτικών, θα υπερασπίζεται πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, ενώ θα συνεχίσει την ανάδειξη προβλημάτων και αδικιών που βιώνουν οι στρατιωτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Βουλευτής κ. Μιχαήλ Χουρδάκης – Στηρίζουμε τις μονογονεϊκες και διαζευγμένες οικογένειες

ΠΟΜΕΝΣ

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Αντιπροεδρία Κοινοβουλευτικού Έργου 

Με Εκτίμηση

Λεμονιάς Απόστολος

Αντιπρόεδρος Κοινοβουλευτικού Έργου ΠΟΜΕΝΣ

[email protected]

 pomens.gr