Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, σχημάτισαν, κατά περίπτωση δικογραφίες σε βάρος οκτώ  συνολικά ατόμων για επτά  περιπτώσεις κλοπής (δύο εκ των οποίων διακεκριμένες) και μία  περίπτωση απάτης.

Οι ανωτέρω πράξεις τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2023 – Νοεμβρίου 2023 και αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα – χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, διάφορα προσωπικά έγγραφα και κάρτες.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

  • Περί τα μέσα Ιουλίου στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 35χρονος ημεδαπός προσέγγισε ηλικιωμένη και αφού την έπεισε σχετικά με οφειλή του γιου της, του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Αρχές Αυγούστου 2023, 34χρονος ημεδαπός, αφαίρεσε από χώρους αποσκευών δύο υπεραστικών λεωφορείων ένα σάκο και ένα σακίδιο που περιείχαν συνολικά, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, φορητό υπολογιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

φωτογραφία αρχείου