Αρ. Πρωτ.: 106       

Αθήνα, 21.12.2023

ΠΡΟΣ: Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια

ΚΟΙΝ:  1) Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης &Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά

2)    Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου

 3)    Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά

 4)    Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 

ΘΕΜΑ: «Υπενθύμιση του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την καθυστέρηση διευθέτησης ζητήματος, που αφορά την μη εφαρμογή της Διαδοχικής Ασφάλισης.

 

ΣΧΕΤ:  1. Υπ’ αριθ. Πρωτ. 118/14-01-2023 Επιστολή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

  1. Υπ’ αριθ. Πρωτ. 330441/27362/7-6-2023 Έγγραφο του Συνηγόρου το Πολίτη.
  2.    Υπ’ αριθ. Πρωτ. 330441/61630/2023/14-12-2023 Έγγραφο του Συνηγόρου το Πολίτη.

Σχετικά με την ανωτέρω (1) σχετική επιστολή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προς  τον Συνήγορο του Πολίτη,  για την μη εφαρμογή  της Διαδοχικής Ασφάλισης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων πρ. Ε.Π.Υ. & Ο.Π.Υ. και την άρνηση του Μ.Τ.Ν να θεωρήσει αυτούς ως Μετόχους του, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια για τους συναδέλφους της περίπτωσης αυτής της επικουρική τους σύνταξης, η Ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, θεωρώντας πλήρως τεκμηριωμένη την  επιστολή που  συνέταξε το Οικονομικό μας Επιτελείο, υιοθετώντας τα επιχειρήματά μας και με την ανωτέρω (2) σχετική επιστολή,  κάνει σαφείς υποδείξεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την επίλυση του θέματος.

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή έχει παρέλθει μεγάλος χρόνος από την αποστολή του ανωτέρω σχετικού εγγράφου χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, η Ανεξάρτητη Αρχή Συνηγόρου του Πολίτη στην οποία είχαμε προσφύγει, με το ανωτέρω (3) σχετικό επισημαίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την εν λόγω καθυστέρηση και ζητά την άμεση ανταπόκρισή του για την διευθέτηση του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις που έχει κάνει. Η Ομοσπονδία βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των συναδέλφων,  παρακολουθεί και κινείται ταχύτατα σε όλα τα θέματα που προκύπτουν και ενεργεί όταν χρειάζεται για την επίλυσή τους. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                   ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ