Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24.2.2024 η συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της Κρήτης και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στην Κρήτη.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος του διαρκούς διαλόγου του Υπουργείου και των εκπροσώπων της νησιωτικής επιχειρηματικότητας. Επισημάνθηκαν παράλληλα τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιχειρήσεων στην Κρήτη, ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα. Θα ακολουθήσουν και νέες συναντήσεις για την εξειδίκευση των θεμάτων που τέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Γιακουμάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και η κα Μαρία Πλακάκη, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Θωμά Χαριτάκη.

Παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και η Βουλευτής Σέβη Βολουδάκη.