Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, παρέστη την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στην Κάλυμνο, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις για την 76η Επέτειο Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.

Ο κ. Οικονόμου παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος του Χριστού. Ακολούθως μετέβη στο Ηρώο των Πεσόντων στην προβλήτα της Καλύμνου, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, καθώς και των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Στις εκδηλώσεις επίσης παρευρέθηκαν, o βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας ως Εκπρόσωπος της ΒτΕο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Ιωάννης Μαστροκούκος, ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλής, ο Διοικητής 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης (ΠΖ) Δημήτριος Γώγουλας, ο Διοικητής ΑΤ Καλύμνου Αστυνόμος Α’ Ευάγγελος Καραθάνος, ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Υποπλοίαρχος (ΛΣ) Γεώργιος Γαλουζής και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.  

Παρευρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι κομμάτων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ενώσεων Εφέδρων και τοπικών αρχών.