Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη 2 ημεδαπών που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε διάφορες περιοχές της  Αττικής, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Να θυμίσουμε ότι, ορισμένες φορές μετέβαιναν απευθείας στις οικίες των θυμάτων τους και άλλες τους οδηγούσαν σε αυτές αφού τους επιβίβαζαν τεχνηέντως στο επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Αφού εξασφάλιζαν την πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.

Ως προς τα καθήκοντά τους, ο 41χρονος ως αρχηγός της συμμορίας, αναλάμβανε συνήθως το ρόλο του οδηγού, καθώς τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν ήταν δικά του. Φρόντιζε να σταθμεύει σε ικανή απόσταση από την οικία- στόχο τους προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός ο αριθμός κυκλοφορίας του.

Ο 46χρονος εισερχόταν στις οικίες προσποιούμενος τον ασφαλιστή, το λογιστή ή άτομο που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός και να αποσπάσει αντικείμενα αξίας και χρηματικά ποσά, πραγματοποιούσε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον 41χρονο συνεργό του, προσποιούμενος ότι επικοινωνεί με το συγγενικό πρόσωπο του θύματος, εκ μέρους του οποίου είχε αποσταλεί.

Κατά την τηλεφωνική τους κλήση μάλιστα ο 41χρονος ευρισκόμενος στο αυτοκίνητο έδινε περαιτέρω κατευθύνσεις και οδηγίες στον 46χρονο.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος, απασχολούσε τα ηλικιωμένα θύματα και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, αποχωρούσε τελικά από της οικίες με τα κλοπιμαία.

Σημειώνεται  ότι ο 41χρονος και ο 50χρονος κατελήφθησαν τη στιγμή που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα στην περιοχή της Μαγούλας Αττικής, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

κυνηγετική καραμπίνα,

42  φυσίγγια,

το χρηματικό ποσό των 3.130  ευρώ,

πλήθος κοσμημάτων,

πλήθος κινητών και κάρτες SIM,

αυτοκίνητο και

τάμπλετ.

Σημειώνεται οι κατηγορούμενοι είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της διακεκριμένης κλοπής από κοινού από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και διαπράττουν κλοπές κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

  • ΖΕΡΒΑ Γεώργιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 22-2-1983 στην Αθήνα και
  • ΤΑΡΑΠΟΣΟ Χαράλαμπο του Παναγιώτη και της Φρειδερίκης, γεννηθέντα την 23-7-1978 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στη διερεύνηση, ανίχνευση και δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων, που έχουν τελεστεί από τους κατηγορούμενους και τους συναυτουργούς τους σε βάρος και άλλων θυμάτων, για την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.