Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, μια ημεδαπή γυναίκα που προσήχθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και  σε βάρος της σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται μια ακόμη ημεδαπή γυναίκα,  συνεργός της συλληφθείσας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι κατηγορούμενες, προσέγγισαν ηλικιωμένο άνδρα, που βρισκόταν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και η μια κατηγορούμενη με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 24 ευρώ, ενώ η συνεργό της βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και επόπτευε το χώρο. Οι κατηγορούμενες λίγη ώρα αργότερα, αφαίρεσαν με την ίδια μέθοδο από ημεδαπό άνδρα το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, οι οποίοι εντόπισαν την κατηγορούμενη να κινείται πεζή και την προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας, όπου και συνελήφθη.

Από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι η συλληφθείσα διέπραξε, επιπλέον, από τις 27-1-2022 έως και τις 6-3-2022, τρεις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος 4.870 ευρώ, ενώ η συνεργός της συλληφθείσας, διέπραξε από τις 24-3-2022 έως την 23-04-2023, στο Αίγιο και σε περιοχές της Αιγιαλείας, πέντε ακόμα κλοπές, σε βάρος πολιτών, αφαιρώντας με την μέθοδο της απασχόλησης μετρητά, τραπεζική κάρτα και δυο χρυσούς σταυρούς, συνολικής αξίας 2.135 ευρώ.

Επιπλέον, η ανωτέρω κατηγορούμενη έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ της έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, σύμφωνα με Διάταξη της Ανακρίτριας Αιγίου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας.

φωτογραφία αρχείου