Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρω  υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14.09.2023 μπήκαν δύο φορές σε σχολικό συγκρότημα αφαιρώντας φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν από κυλικείο άλλου σχολείου χρήματα και αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ προέβησαν και στην κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας ημεδαπού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (15.09.2023) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν όλες οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροBlue Horizon: Κρατούμενοι «υψηλού κινδύνου» ο ύπαρχος και ο καπετάνιος
Επόμενο άρθροΔΙΜΕΑ: Συνεχείς οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας – Αρρυθμίες στην αγορά φέρνει η κλιματική κρίση εκτιμά η ΕΥ