Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας διοργάνωσε στις 12.4.2024 στην Καλαμάτα, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Βία & παραβατικότητα ανηλίκων – Προστασία Ανηλικότητας».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Χριστόπουλος, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε ότι η νεανική παραβατικότητα αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ως αποτέλεσμα σημαντικό συναισθηματικό κόστος για τα ίδια τα θύματα, αλλά και την κοινωνία, ενώ η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Με την παρουσία τους τίμησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Γεώργιος Φάβας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

  • την κα Αγγελική Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Καλαμάτας,
  • τον κ. Ηλία Μπούνα, Διευθυντή Εσπερινού Γυμνασίου Καλαμάτας,
  • τον κ. Παύλο Χριστόπουλο, Πρόεδρο Συλλόγου και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας,
  • τον Αστυνόμο Α’ Δημήτριο Παυλόπουλο, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας,
  • την Υπαστυνόμο Β’ Νίκη Πανοπούλου, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της παραβατικότητας ανηλίκων, ενώ θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.